Omgeving

Bezienswaardigheden in de omgeving


Op deze pagina vind u enige bezienswaardigheden in de omgeving die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Buiten de camping vindt u de gezellige dorpen Heerde en Epe. Gedurende het toeristenseizoen zijn hier altijd leuke activiteiten zoals braderie├źn, schaapscheren en standwerkers-concours. De steden Zwolle en Apeldoorn liggen dicht genoeg in de buurt om daar ook eens te gaan winkelen. In zowel Zwolle als Apeldoorn is er elke zaterdag markt. Bij het nabijgelegen Transferium kunt u op de bus stappen, zowel naar Apeldoorn (halte Marktplein) als Zwolle (halte Eekwal).

 

Vanaf het transferium wat u kunt vinden naast de Mc Donalds, kunt u met de bus naar de stations Zwolle of Apeldoorn vanwaar u met de trein dan alle kanten op kunt.

Camping de Klippen is gelegen aan de rand van de Veluwe, tussen de twee gezellige dorpen Heerde en Epe.

De Veluwe is een prachtig natuurgebied, kenmerkend door zijn bosrijke omgeving. Het hele jaar door heeft deze zeer groene omgeving van alles te bieden voor de natuurliefhebber, de fietser en de wandelaar. Er zijn talloze fietsroutes van de omgeving.


Hieronder vind u een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Natuurlijk moet u een keer het Kozakkenveer gebruikt hebben. Deze vaart vanaf  Veesen en steekt de IJssel over naar de overkant  Olst-Wijhe. Een fietstocht langs de IJssel, langs b.v Vorchten en Wapenveld is zeer de moeite waard. Op de website van Veessen vindt u alle activiteiten die er in het seizoen plaatsvinden.

Natuurlijk zijn er zeer veel fietsroutes in de omgeving van Heerde.Deze kunt u vinden op fietsroutes.nl . De dichtstbijzijnde route van 27 km, die via de knooppunten is te volgen is de Renderklippenroute

Met een beetje geluk komt u wilde zwijnen tegen

Op fiets afstand richting Zwolle ligt de recreatieplas het Heerderstrand. Dit schone zwemwater is omgeven met een mooi zandstrand. Ook is er gelegenheid tot het spelen van Pitch & Putch.

De schaapskudde van de Renderklippen is een bekend verschijnsel op de heide achter de camping. U kunt zelfs een lammetje adopteren, dit ter behoud van de kudde. De schaapskooi ligt op wandel afstand van de camping

Ook het pluizenmeer wat zich achter de renderklippen bevindt is de moeite van het bezoeken waard, daar kan men nog veel oude plantjes vinden waaronder, veenpluis, wollegras, zonnedauw (een vleesetend plantje) en gentianen. De oorspronkelijke naam van dit meertje was vlasmeertje, hetgeen in de loop der jaren door de gemeente is veranderd in pluizenmeertje, naar aanleiding van het "pluizerige" veengras. Het werd vroeger ook wel gebruikt om de schapen in te wassen. Bij het pluizenmeertje is het heerlijk toeven. Enkele keren per jaar wordt deze entourage gebruikt voor een concert. Op de website  van de schaapskudde  vind u meer informatie.

Wilt u een keer een goedkoop, maar leuk uitje met uw (klein)kinderen, kijk dan eens op de website van de Koperen Ezel Op deze edelboerderij vlak bij Epe, kunt u de kinderen gemakklijk een halve dag bezig houden, en dat met hele simpele maar vaak leuke en leerzame apparaten. Tevens is er de mogelijkheid om met een ezel op pad te gaan. Voor dat laatste moet u wel een portie geduld meenemen.

In het buurtschap Zuuk, bevindt zich de Museumboerderij Hagedoorns Plaatse, een Saksische boerderij uit 1715.

Het inwendige van de boerenhoeve is zodanig in tact gehouden dat het lijkt alsof het leven hier heeft stil gestaan. Zeker een bezoekje waard!

Voor forel vissen, kaarsen maken en het bezoeken van een speeltuin kunt u terecht in Emst bij t'smallerd,  Daar kunt u met de hele familie gemakkelijk een dag bezig zijn. T'smallert is prima met openbaar vervoer te bereiken. U neemt vanaf het Transferium Horsthoek bus 202 of 204 naar Apeldoorn, u stapt uit bij halte " Handelsebrug" deze ligt op loop afstand van de Forellen kwekerij t'Smallerd.

Bent u geïnteresseerd in de historie van Heerde, breng dan eens een bezoek aan de website van de Heerder historische Vereniging, hier vind u veel informatie over het ontstaan van Heerde en de ontwikkelingen van Heerde van vele jaren

CampingdeKlippen     0655892940     Klippenweg 4 8181PC Heerde.   www.campingdeklippen.nl    info@campingdeklippen.nl