de Historie

Het ontstaan van camping de Klippen

In de jaren vijftig van de vorige eeuw waren het Dina en Jaap Langenberg die aan de Klippenweg een klein boerenbedrijf hadden. Dat was ongeveer op de plek waar nu het huis van Jan en Karin staat.


Zij waren broer en zus, beide vrijgezel en geboren op deze plek. Naast het boerenbestaan was er nog een zand- en grindhandel. Het zand en grind werd op het eigen terrein afgegraven en verkocht. De gevolgen hiervan zijn nu op de camping nog zichtbaar door de hoogteverschillen in het terrein. In het midden van de jaren vijftig kwamen de eerste kinderkampen, deze waren van de natuurvrienden-vereniging uit Amsterdam. Al snel na die eerste kampen kwamen de eerste tenten en caravans, de meeste uit Amsterdam, want daar werd gepraat over dat mooie plekje op de veluwe.


Het geld dat er binnen kwam was een welkome aanvulling op het armoedige bestaan van Dina en Jaap. Het aantal caravans breidde uit, de koeien gingen weg, zand- en grindhandel stopte, kortom Jaap werd campinghouder.

Wellicht het eerste bordje met de tekst "De Klippen"

Wellicht het eerste bordje

" Camping de Klippen"

Maar aan die mooie jaren kwam een einde toen Jaap in 1971 plotseling overleed en Dina alleen verder moest. Zij nam een beheerder in dienst voor het campingwerk. In het begin van de jaren '80 deed Jan ook werk voor Dina waaronder snoeien van bomen e.d. Na verloop van tijd kwam Jan bij Dina werken en is dat zo gebleven totdat zij op 93-jarige leeftijd overleed. De laatste jaren van haar leven woonde Dina in een verpleeghuis.


Na het overlijden van Dina werden Jan en Karin eigenaar van de camping en tot op de dag van vandaag proberen zij een prettig verblijf te bieden aan de gasten op dit mooie stukje Veluwe.


Er zijn familie's die 55 jaar geleden reeds kampeerden op de camping en nog steeds tot de trouwe gasten behoren.

Kooiweg, richting de Renderklippen, links het Kooiveld

Zicht op de Kooiweg richting renderklippen, links het Kooiveld

Een tentenkamp in het eerste bestaan van de camping

Een tentenkamp in de beginjaren  van het bestaan van de camping

CampingdeKlippen     0655892940     Klippenweg 4 8181PC Heerde.   www.campingdeklippen.nl    info@campingdeklippen.nl