Nieuws 2023

Nieuws seizoen 2023

Nieuws uit het verleden kunt selecteren onderaan deze pagina.

Klik op de tekst voor lezen of printen van het document

Er is een chalet beschikbaar voor de verhuur, zie hiervoor de pagina verhuur/ beschikbaar

 Meer dan 100 jaar oude boom moest het veld ruimen

Het is geen camping aangelegenheid maar iedereen die de camping bezoekt kent het boerderijtje vlak voor de camping. Het vertrouwde gezicht is helaas verleden tijd. De meer dan 100 jaar oude beuk was te ziek om nog langer te laten staan, het gevaar voor omvallen werd te groot en moest de boom worden gekapt, zonde maar het werd te gevaarlijk. Op vrijdag 8 september is met een grote verrijker met daaraan een klem met zaag ingezet om de klus te klaren. Er was natuurlijk veel belangstelling voor het gebeuren. Het was ook indrukwekkend om te zien.

Oudste bewoner van de camping is 100 jaar geworden

De oudste bewoner van de camping, de heer de Jong is 12 februari dit jaar 100 jaar geworden. De heer de Jong staat meer dan 30 jaar op de camping en is nog zeer zelfstandig, zet in principe zelf de voortent op, rijd zelf vanuit het westen naar Heerde en doet alles zoveel mogelijk zelf. De nieuwe voortent moet nog minstens 5 jaar mee vind de heer de Jong.


Door de camiping beheerders was de heer de Jong in het vooruitzicht gesteld dat, indien hij 100 zou worden hij een feestje aangeboden zou krijgen van de camping. Het beloofde feestje is op 5 augustus georganiseerd, huidige bewoners en bewoners uit het verleden van het Kooiveld, het veld waar hij altijd heeft gestaan waren hiervoor uitgenodigd, ruim 50 mensen waren aanwezig. Ondanks het matige weer is het een groot succes geworden. De heer de Jong heeft samen met familieleden genoten van de middag en avond. Na natuurlijk een aantal toespraken van o.a de camping beheerder was het tijd voor een drankje en een heerlijk buffet waar iedereen van heeft genoten. Wij wensen de heer de Jong nog een aantal fijne jaren, vooral in goede gezondheid. 

Enkele creatieve bewoners hebben een leuke manier bedacht om hun geliefde sport (hobby) te kunnen beoefenen.

Zonnepanelen

Hier worden voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van ruim 200 zonnepanelen. Deze worden geplaatst op het weiland langs de klippenweg, tussen het boerderijtje en de parkeerplaats. Om de zonnepanelen een beetje aan het zicht te onttrekken en er voor te zorgen dat ze echt op één hoogte komen te staan, wordt het weiland vlak afgegraven.

Inmiddels zijn de ruim 200 zonnepanelen geplaatst en kan de zon z'n werk doen

Ook dit jaar worden weer een aantal caravans vervangen door een nieuwere versie

Deze caravan op de hoek nabij het grote toilet gebouw is in November vorig jaar reeds aangepakt.

Een aantal zaken zoals overkapping en andere aanbouw is reeds verwijderd en wordt alles in gereedheid gebracht om hem af te voeren.

Meteen worden dan ook de grote verwilderde struiken opgeruimd en de stronken gerooid om plaats te maken voor nieuwe coniferen.


Dan blijkt dat sommige plekken veel groter zijn dan gedacht.

Met groot materieel worden de oude struiken geladen en afgevoerd, de specialiteit van Arnhold.

Met behulp van het juiste materieel en noeste arbeid is alles snel opgeruimd.

Spoedig kan het oudje worden  afgevoerd naar waarschijnlijk, z'n laatste bestemming

Na het opruimen van alle struiken en het graven van de gaten is het klaar voor het planten van de Brabantse thuja's

En dan moet alles weer worden aangesloten en tegels leggen natuurlijk.

Altijd weer een hele klus om alles weer netjes in orde te maken, daarbij is goed gereedschap een vereiste

Het is dit jaar een geweldig seizoen voor de eikebomen, er zijn dit jaar héééél veel eikels

En natuurlijk gaan de jaarlijkse vaste werkzaamheden ook altijd door, zoals bladruimen en afvoeren van hout en bladeren.

Andere bewoners hebben de caravan reeds ingepakt voor overwintering

Er staan weer een behoorlijk aantal tegels en banden klaar om een aantal plaatsen op te knappen. Altijd weer een hele klus.

Met zwaar materieel worden gesnoeide takken verpulverd en gebruikt in de bloemperken.

Ook ligt er weer hout klaar voor het maken van een aantal schuurtjes.

Begin januari is er een nieuw chalet geplaats op een moeilijk bereikbare plek, dus wordt er een kraan ingehuurd om de klus te klaren.

Arnhold had alles reeds voorbereid, de riolering, water en elektra was aangelegd en ook het nieuwe schuurtje was reeds geplaatst. 

Met behulp van het juiste materiaal is de klus snel geklaard

Nieuws uit het verleden (klik op hetgeen u wilt zien)

Uiteindelijk staat de chalet keurig op z'n plaats, en kan begonnen worden met het aansluiten van elektra water en riolering. ook wordt de onderkant rondom meteen dicht gemaakt

CampingdeKlippen     0655892940     Klippenweg 4 8181PC Heerde.   www.campingdeklippen.nl    info@campingdeklippen.nl